Home > Buurtgenoten juichen voor gouden Mitch Valize

Buurtgenoten juichen voor gouden Mitch Valize

sep 4, 2021 | 1Limburg, Sport

Valize pakte op de Paralympische Spelen in Tokio gouden medailles in de tijdrit én in de wegwedstrijd. Vrijdagavond landde hij op Schiphol en werd door zijn ouders en zus naar zijn ouderlijk huis in Heerlen gebracht.

Vooral zijn opa en oma stonden vol spanning te wachten op hun 26-jarige kleinzoon. “We zijn zo ongelooflijk trots. Als klein jongetje heeft hij het soms moeilijk gehad maar dat heeft hem alleen maar gesterkt. Kijk waar hij nu staat.” Valize zelf was er een beetje beduusd van. Zo zette Herriemenie Miserabel ‘in de gloria’ in toen de paralympiër uit de auto stapte.

urgemeester Roel Wever en wethouder Martin de Beer eerden Valize met een toespraak. Wever is ontzettend trots op de handbiker. Hij zegt dat er nog nagedacht wordt over een eventuele grotere huldiging. Vooralsnog kreeg Valize bloemen en een envelop.

Valize was onder de indruk van de enorme opkomst en voelde zich heel erg gesteund. Een felicitatie van het koningspaar heeft de handbiker al binnen via mail. Dinsdag wordt de paralympiër samen met de andere medaillewinnaars gehuldigd door koning Willem-Alexander en prinses Margriet. De sporters worden op Paleis Noordeinde in Den Haag ontvangen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws