Home > Sam Schröder verliest enkelspelfinale Paralympische Spelen

Sam Schröder verliest enkelspelfinale Paralympische Spelen

sep 4, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De setstanden waren 7-6 (2) en 6-1.

Alcott, de nummer één van de wereld, begon sterk aan de finale. De eerste twee games gingen naar de Australiër. Schröder bleef bij de les en keerde terug tot 2-2. Schröder pakt vervolgens het initiatief en kwam tot op een game van setwinst. Setpunten kreeg Schröder echter niet. Bij een stand van 6-6 moest een tiebreak de beslissing brengen over setwinst. Daarin wist Alcott al in het begin het verschil te maken. De eerste vier punten gingen allemaal naar de Australiër. Even later benutte Alcott zijn eerste setpunt: 7-2 in de tiebreak.

Aan het begin van de tweede set werd er gevochten om ieder punt. Alcott kwam telkens als winnaar uit die strijd en wist een beslissend gaatje te slaan in de set. Bij een 3-0 stand pakte Schröder nog een game, maar nadat Alcott wederom de sterkste was in de game die volgde, was het verzet van de Limburger gebroken. Bij het eerste matchpoint maakte Alcott het af. Daarmee prolongeert hij zijn Paralympische titel.

Het is al de vierde keer dit jaar dat Alcott de sterkere is in een grote finale ten opzichte van Schröder. Eerder won de Australiër al de finales van de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon tegen de Limburger.

Toch kan Schröder tevreden terugkijken op zijn paralympisch toernooi. Afgelopen woensdag wist Schröder goud te winnen in het dubbelspel. Samen met Niels Vink wist hij Alcott en zijn dubbelpartner te verslaan. Daardoor verlaat Schröder met goud en zilver in zijn koffer de Japanse hoofdstad.

Bron: 1Limburg Nieuws