Home > Verstappen ontloopt straf na bezoek aan stewards

Verstappen ontloopt straf na bezoek aan stewards

sep 4, 2021 | 1Limburg, Sport

Verstappen haalde vrijdag tijdens de tweede vrije training op het circuit van Zandvoort tijdens een rode vlag-situatie Lance Stroll in. Het is verboden om tijdens een neutralisatie in te halen, maar desondanks komt Verstappen weg met de manoeuvre, melden autosportbond FIA en Red Bull-teambaas Christian Horner.

De Red Bull-coureur moest zaterdagochtend op het matje komen bij de stewards, ruim een uur voor de start van de derde (en laatste) vrije training. Verstappen kreeg daar de gelegenheid zijn actie toe te lichten en deed dat met succes. Het is aannemelijk dat een concurrerend team het vergrijp heeft aangekaart bij de wedstrijdleiding.

Een straf was een streep door de rekening van Verstappen geweest, want in Zandvoort is de kwalificatie crucialer dan op vrijwel alle andere Formule 1-circuits. Het circuit aan de Noord-Hollandse kust biedt immers weinig ruimte voor inhaalacties in de race. Verstappen hoopt dit weekend de leiding in het wereldkampioenschap te heroveren ten koste van leider Lewis Hamilton, die drie punten meer heeft.

Volgens Verstappen en het Red Bull-team remde Verstappen vrijwel direct af op het moment dat de sessie werd stilgelegd. De rode vlag werd gezwaaid vanwege een technisch probleem aan de auto van Lewis Hamilton, die zijn Mercedes daarop stilzette aan de buitenkant van een bocht. De door Verstappen ingehaalde Stroll reed volgens Horner op dat moment extreem langzaam.

Zaterdag rijden de coureurs om 12:00 uur de derde vrije training, gevolgd door de kwalificatie om 15:00 uur. Zondag start de race eveneens om 15:00 uur. De GP van Nederland is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws