Home > Verstappen zet de toon met razendsnelle ronde in training

Verstappen zet de toon met razendsnelle ronde in training

sep 4, 2021 | 1Limburg, Sport

De Red Bull-coureur reed met 1.09,623 een op het oog sublieme ronde en sloeg daarmee een groot gat naar de snelste tijden van nummer twee Valtteri Bottas (+0,556 seconde) en nummer drie Lewis Hamilton (+0,794 seconde), zijn rivaal in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen kende zaterdagochtend al een grote opsteker toen bleek dat hij niet bestraft werd voor een inhaalactie tijdens een rode vlag-situatie in de tweede training. Een concurrerend team had daar gewag van gemaakt bij de stewards, die na bestudering van de beelden en een gesprek met de Limburgse coureur concludeerden dat een gridstraf buitensporig zou zijn.

Carlos Sainz nam tijdens de derde vrije training de vierde rode vlag van het weekend voor zijn rekening, want hij plantte zijn bolide in de muur bij de Hugenholtzbocht. De sessie werd zo’n kwartier stilgelegd om de brokstukken op te ruimen. Het is nog onduidelijk of de crash gevolgen heeft voor de Ferrari-coureur in de kwalificatie. Verder zat Robert Kubica achter het stuur van de tweede Alfa Romeo-auto, in plaats van Kimi Raikkonen. De Fin testte zaterdagochtend positief op het coronavirus en moet de rest van het raceweekend aan zich voorbij laten gaan.

In de slotfase van de derde vrije training trokken de coureurs de gashendel écht open en was het Verstappen die, voor het eerst dit weekend, ruimschoots het snelst bleek. Dat is hoopgevend voor de Red Bull-kopman, die weet dat de kwalificatie in Zandvoort cruciaal is gezien de beperkte inhaalmogelijkheden tijdens de race op het krappe, korte circuit.

Zaterdagmiddag staat om 15:00 uur de kwalificatie op het programma. Zondag begint de race eveneens om 15:00 uur. De GP van Nederland is dan live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.

Bron: 1Limburg Sportnieuws