Home > Dordrecht-uit geen veilige haven voor VVV-Venlo

Dordrecht-uit geen veilige haven voor VVV-Venlo

sep 5, 2021 | 1Limburg, Sport

De Venlonaren gaan op bezoek bij FC Dordrecht en weten dat een overwinning genoeg is om een (voorlopig) plekje in het linkerrijtje te bemachtigen.

Op de ranglijst lijkt FC Dordrecht – VVV-Venlo een kelderduel tussen de nummers vijftien en zestien van de ranglijst, maar van beide ploegen mag verwacht worden dat de weg naar boven ingezet gaat worden. Dordrecht heeft met vijf punten één punt meer dan VVV, dat bovendien spitsloos aan de Dordtse Krommedijk zal verschijnen.

VVV’s topscorer van afgelopen seizoen, Georgios Giakoumakis, rondde in het begin van de week eindelijk zijn transfer naar Celtic af, Sven Braken kampt met de naweeën van een blessure die hij in de eerste speelronde opliep en Erik Sorga ontbreekt zondag vanwege interlandverplichtingen met Estland. Coach Luhukay posteert nu waarschijnlijk aanvallende middenvelder Aaron Bastiaans in de punt van de aanval.

Goed nieuws voor VVV is dat Tristan Dekker na blessureleed zondag terugkeert in de wedstrijdselectie. Dekker en reservedoelman Delano van Crooij zijn de enige spelers die erbij waren toen VVV voor het laatst in Dordrecht tegen de Schapenkoppen aantrad, op 17 maart 2017. Daar bewaren toenmalig basisspelers Dekker en Van Crooij overigens slechte herinneringen aan, want de geel-zwarten gingen destijds met maar liefst 5-2 de boot in.

Een VVV-zege in Dordrecht zou in meerdere opzichten een unicum zijn. De Venlonaren verloren immers de laatste vier onderlinge duels in Dordrecht en moesten in die wedstrijden in totaal twaalf tegengoals verkroppen. De laatste overwinning in de Drechtstad dateert van 19 september 2008, toen het door goals van Sandro Calabro en Marnix Kolder 0-2 werd.

Maar ook het huidige VVV snakt naar de zoete smaak van een overwinning op vreemde bodem. De laatste keer dat de club met drie punten in de tas in de bus richting Venlo kon stappen, was op 24 januari, toen op Eredivisie-niveau met 0-1 werd gewonnen bij FC Twente door een goal van Torino Hunte. Geen een van de daaropvolgende tien uitwedstrijden werd winnend afgesloten.

Of Luhukay de kalender tevoorschijn getoverd heeft bij de wedstrijdvoorbereiding valt te betwijfelen, maar feit is dat de datum 5 september VVV in ieder geval goed gezind is. De vorige zes keer dat VVV op 5 september speelde, werd er niet verloren. In 2008 werd het 1-1 bij RKC Waalwijk, in 2003 won VVV met 3-2 bij Eindhoven, in 1998 klopte VVV in eigen huis Haarlem met 2-0, in 1993 werd FC Groningen met 0-3 verslagen, in 1990 Emmen met 4-2 en in 1987 werd Sparta met 2-1 afgetroefd. Laatste nederlaag op deze datum was in 1982, toen met 4-1 werd verloren van het inmiddels opgeheven SVV.

Zondagavond (20:00 uur) wordt duidelijk of VVV die serie een goed vervolg kan geven op bezoek bij FC Dordrecht. De wedstrijd is live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws