Home > Gouden Mitch Valize: ‘Opgeven is geen optie’

Gouden Mitch Valize: ‘Opgeven is geen optie’

sep 6, 2021 | 1Limburg, Sport

Valize zei dat in L1-programma .

Na twee Europese titels en twee wereldtitels was Valize tijdens de Paralympische Spelen zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd de sterkste. Sindsdien staat zijn telefoon roodgloeiend. “Elke dag heb ik verplichtingen, maar dat is wel leuk.” Die verplichtingen begonnen al in Tokio: “Interviews met diverse journalisten, online meetings met het Koninklijk Huis. En in Nederland word ik dan uitgenodigd voor programma’s en dinsdag hebben we de huldiging van de overheid en het Koninklijk Huis. Ik laat het lekker op me afkomen”, zegt de 26-jarige Heerlenaar die zijn handbike amper heeft aangeraakt de afgelopen dagen. “Maandagmiddag even vanwege het lekkere weer.”

Valize was tijdens de Paralympische Spelen nerveuzer dan tijdens andere wedstrijden. “Wij hadden de hele week getraind, maar op de dag zelf was het allemaal toch iets groter. “Er stonden opeens veel camera’s, mensen van de organisatie die alles waren aan het begeleiden en heel veel journalisten die de races waren aan het volgen. Daarnaast voelde ik druk omdat ik een van de favorieten was.”

De meeste spanning was er bij zijn familie, die de races vanwege het coronavirus in Nederland moest volgen. “Zij hebben echt vol spanning zitten kijken. Mijn moeder heeft volgens mij de finale van de wegwedstrijd niet gezien door de spanning.”

Valize is geboren met een korter linkerbeen. Zijn handicap heeft hem juist krachtiger gemaakt. “Je leert daardoor vechten en je leert dat opgeven geen optie is. Dat zag je ook tijdens mijn sprint in de wegwedstrijd.” In de wegwedstrijd wist Valize door een krachtige eindsprint een Franse concurrent vlak voor de finishstreep te passeren.

Bron: 1Limburg Sportnieuws