Home > Goudenmedaillewinnaar Mitch Valize geridderd

Goudenmedaillewinnaar Mitch Valize geridderd

sep 7, 2021 | 1Limburg, Sport

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Geleen, die een gouden medaille won in het dubbelspel, is er dinsdag niet bij. Hij reisde vanuit Tokio rechtstreeks naar de US Open rolstoeltennis. Hij zal zijn lintje later in ontvangst mogen nemen.

Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport overhandigde het lintje aan Heerlenaar Mitch Valize. Hij won twee keer goud in Tokio, zowel op de tijdrit als in de wegwedstrijd.

De sporters die al eerdere waren geridderd vanwege een gouden medaille op vorige Paralympische Spelen, ontvingen een Chapeaubeeldje. Westa-tafeltennisster Kelly van Zon, die ook het beeldje al had, werd bevorderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Demissionair minister-president Mark Rutte, demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en chef de mission Esther Vergeer spraken de sporters en coaches toe tijdens de huldiging.

Rutte stelde “met zijn allen te hebben genoten van jullie prestaties”. “Wat hebben jullie gescoord. De gouden medailles glinsteren me hier tegemoet.” Daarnaast benoemde hij de moeilijkheden die deze Spelen in coronatijd met zich meebrachten, door het gemis van familie tijdens de Spelen en andere beperkingen.

In totaal heeft het succesvolle TeamNL 59 medailles binnengesleept, 25 keer goud, 17 keer zilver en 17 maal brons. Hiermee heeft Nederland de vijfde plaats behaald op de medaillespiegel.

Bron: 1Limburg Sportnieuws