Home > Honderden militairen oefenen deze week in Noord-Limburg

Honderden militairen oefenen deze week in Noord-Limburg

sep 8, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Hiermee wordt een dreiging vanuit het zuiden gesimuleerd.

Tijdens de operatie gaan militairen gedurende vijf dagen vanaf vrijdag een strook land tussen Vredepeel, Venray en Nijmegen verdedigen. Dat doen ze in gevechtstenue met militaire voertuigen. De Duitse militairen rijden in een Wiesel pantservoertuig met Stinger-rakketten (foto), Nederlandse militairen gebruiken een Fennek. Luchtverdedigers en landmacht-militairen moeten een dreiging uit het zuiden’ verijdelen. Defensie meldt dat “ze zomaar bij een boer kunnen aankloppen of ze de akkers op mogen”.

De oefening ‘Cerberus Knife’ is nodig om in 2023 operationeel te zijn als het snelste onderdeel van de NAVO voor de uitvoer van luchtaanvallen. De totale NAVO eenheid bestaat wereldwijd uit 20.000 militairen.

De Duitse eenheden die meedoen met de oefening kwamen maandag aan bij de kazerne in Vredepeel. De eerste dagen staan in het teken van kennismaken met elkaars luchtverdedigingssystemen en bevelvoering. In totaal doen vierhonderd mannen en vrouwen mee met de oefening, waarvan er 120 uit Duitsland komen.

Behalve oefeningen op het land zijn er ook virtuele oefeningen gepland. Op 13 en 14 september vliegen een drone en een privévliegtuig als beoogd doel over het defensiegebied in Noord-Limburg. Deze zullen virtueel worden uitgeschakeld.

:

Bron: 1Limburg Nieuws