Home > Video: Verstappen kijkt uit naar Italiaanse fans op Monza

Video: Verstappen kijkt uit naar Italiaanse fans op Monza

sep 8, 2021 | 1Limburg, Sport

De belangrijkste reden daarvoor zijn de Italiaanse fans, zo vertelt Verstappen. “Die zijn over het algemeen enorm gepassioneerd over autosport, dus ik kijk ernaar uit ze weer te zien op Monza.”

De race in Noord-Italië geldt als de thuisrace van het Ferrari-team. Ieder jaar trekt de in het rood gehulde met tienduizenden naar het circuit van Monza om daar de aan te moedigen. Verstappen kan die atmosfeer wel waarderen. Afgelopen weekend won de Limburger in Zandvoort nog onder het toeziend oog van tienduizenden oranjegekleurde fans de Dutch Grand Prix.

In de aanloop naar de race op het iconische Monza brengen Red Bull en Verstappen een hommage aan wat zij de ‘prachtige chaos’ van Italië noemen. In de video is te zien hoe de coureur in de Red Bull-bolide uit 2011 door de straten van Palermo scheurt. Hij doet daarbij de smalle straten in het historisch centrum, de brede boulevards én de haven van de Siciliaanse hoofdstad aan.

De Grand Prix van Italië wordt zondag om 15:00 uur verreden. Daarnaast staat op zaterdag (16:30 uur) een sprintrace op het programma. In die sprintrace zijn voor de winnaar drie WK-punten te verdienen en wordt bovendien de startopstelling voor de race van zondag bepaald. WK-leider Verstappen verdedigt een voorsprong van drie punten op Mercedes-rijder Lewis Hamilton.

L1’s autosportprogramma Pitlane blikt vanaf donderdagmiddag uitgebreid vooruit op de GP van Italië. F1-analist Xavier Maassen laat dan zijn licht schijnen op de memorabele Dutch GP van afgelopen weekend en bespreekt de kansen van Verstappen in Monza.

Bron: 1Limburg Sportnieuws