Home > Doelman Flekken: ‘Al mooi dat bondscoach mijn naam noemt’

Doelman Flekken: ‘Al mooi dat bondscoach mijn naam noemt’

sep 8, 2021 | 1Limburg, Sport

De bondscoach kondigde aan dat hij had gehoord dat er een hele goede keeper bij SC Freiburg speelt. “Ik had er nog nooit van gehoord, maar daar gaan we binnenkort kijken. Mark Flekken heet hij.”

In Bocholtz is de uitspraak van Van Gaal het nieuws van de dag. Mark zelf is ook verheugd maar tempert de verwachtingen. “Het is geweldig dat hij mijn naam noemt. Ik had het niet verwacht. Het is nog niks, eerst maar eens afwachten.” Wanneer Van Gaal komt kijken is niet bekend. Flekken hoeft het ook niet vantevoren te weten. “Ik concentreer me op de wedstrijd met Freiburg en dan hoop ik dat Van Gaal een goede pot uitzoekt.”

Moeder Annie en broertje Roy wisten niet wat ze hoorden woensdagochtend toen ze het filmpje van tientallen mensen kregen toegestuurd. “Ik was echt in de wolken”, zegt Annie. “Het zou toch geweldig zijn als een jongen uit Bocholtz het Nederlands elftal haalt.” Roy heeft wel een verklaring waarom Van Gaal nog nooit gehoord heeft van Mark. “Mark heeft bij Roda wel altijd in district-teams gespeeld, maar toen hij naar Alemannia Aachen vertrok is hij uit beeld geraakt.”

Flekken kreeg zijn voetbalkwaliteiten mee van zijn vader én zijn moeder bij WDZ. Zijn moeder was zelf voetbalster en jeugdleider bij het team van Mark. “Ik zag wel dat hij talent had, maar hij hield niet van rennen. Hij is tweebenig en heeft een harde trap.” Het talent viel Roda JC ook op en daar kreeg Flekken het vervolg van zijn jeugdopleiding. In 2011 vertrok hij naar Alemannia Aachen. Daarna volgde nog Greuther Fürth en MSV Duisburg. In 2018 stapte hij over naar Freiburg, dat nu op de vierde plaats staat in de Bundesliga.

Bron: 1Limburg Sportnieuws