Home > Weerter kermis gaat door: 257.000 euro aan extra kosten

Weerter kermis gaat door: 257.000 euro aan extra kosten

sep 9, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bedrag is nodig om de coronaversie van de kermis te organiseren.

De kermis, die van 24 tot en met 29 september plaatsvindt, is vanwege de coronamaatregelen kleiner van opzet dan gebruikelijk. Maximaal 2500 bezoekers mogen tegelijk aanwezig zijn op het kermisterrein dat komt te staan op het grasveld naast de stadsbrug, het Bassin en Kasteelplein.

Lees hoe de Weerter kermis er dit jaar uit gaat zien.

Het college van B&W stelde eerder twee strikte voorwaarden. De openbare orde en de veiligheid garanderen. Hiervoor zijn een aantal beheersmaatregelen opgesteld.

Door de hele stad hangen camera’s om de drukte te monitoren. Bij elke in- en uitgang van de kermis staan speciale telcamera’s, die bijhouden hoeveel bezoekers er bijkomen of weggaan. Ook is online te zien hoe druk het is op de verschillende pleinen. Daarnaast lopen er zo’n 27 beveiligers in duo’s over de kermis, die toezien op de drukte en mensen wegsturen indien nodig.

Stel de huidige coronamaatregelen versoepelen voordat de kermis losbarst, dan schaalt de gemeente de geplande maatregelen voor het evenement niet af. Dit op advies van de Veiligheidsregio, om de veiligheid en drukte te kunnen reguleren.

De gemeente verwacht een tekort van 122.000 euro omdat de kermis dit jaar kleiner uitvalt, 5.000 euro minder dan eerder ingeschat.

Bron: 1Limburg Nieuws