Home > Pitlane: ‘Verstappen geen favoriet in sprintrace-weekend’

Pitlane: ‘Verstappen geen favoriet in sprintrace-weekend’

sep 9, 2021 | 1Limburg, Sport

Het is bovendien een bijzonder raceweekend, want net als eerder dit jaar in Silverstone staat er in Monza op zaterdag ook een sprintrace op het programma. Pitlane blikt vooruit:

F1-analist Xavier Maassen weet nog niet of de sprintrace, die de startopstelling voor de zondagrace bepaalt, een verrijking voor de sport is. “Ik heb nog geen oordeel”, zegt hij. “We gaan het zien of het in de toekomst vaker gaat gebeuren.” Feit is dat in die sprintrace ook drie punten voor de winnaar klaarliggen, twee punten voor de nummer twee en één punt voor de nummer drie. In het WK heeft Verstappen een voorsprong van drie punten op Lewis Hamilton.

Het powercircuit van Monza is Verstappen doorgaans niet zo goed gezind. Mede daarom pakken Verstappen en Red Bull dit weekend mogelijk een gridstraf voor de derde motorwissel die hoe dan ook ergens in de aankomende races zal moeten worden doorgevoerd. “Het zou me niet verbazen”, zegt Maassen. “De kans is groot dat het dit weekend gebeurt, of in Rusland. Dat zijn immers geen favoriete circuits van Red Bull.”

De sprintrace voor de GP van Italië start zaterdag om 16:30 uur. De hoofdrace begint zondag om 15:00 uur en is live te volgen via L1 Radio en het liveblog op 1Limburg.nl.

Pitlane is het autosportprogramma van L1. In het programma bespreken sportverslaggever Sem Caelen en coureur Xavier Maassen de actuele ontwikkelingen in de autosport, worden de circuits geanalyseerd en zijn diverse reportages te zien.

Bron: 1Limburg Sportnieuws