Home > Einde seizoen Tom Dumoulin

Einde seizoen Tom Dumoulin

sep 10, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dumoulin was in de Ardennen zijn eigen Tour de Dumoulin, een evenement dat op 3 oktober op de agenda staat, aan het verkennen toen het noodlot toesloeg. Hij werd geschept door een afslaande auto, waarna hij via de motorkap op het wegdek belandde. “Het is vreselijk balen”, reageert hij op de website van Team Jumbo-Visma. “Mijn seizoen is klaar. “

Dumoulin had in de slotetappe van de Benelux Tour een sterke indruk achtergelaten en wilde die vorm graag doortrekken naar het slot van dit, voor hem, bewogen wielerseizoen. “Ook tijdens de training vandaag voelde ik me echt heel sterk. Ik had wel veel vertrouwen dat ik nog een hele sterke maand kon rijden.”

Na de zilveren tijdrit tijdens de Olympische Spelen in Tokio ging het vizier volledig op het WK Wielrennen, eind september in België. Daarna zou Dumoulin ook nog een programma in Italië afwerken met onder meer de Ronde van Lombardije. “Ik keek daar heel erg naar uit. Dat zijn wedstrijden die me heel goed liggen, maar het zal helaas niet meer voor dit jaar zijn,” aldus Dumoulin na zijn onfortuinlijke slot van het seizoen.

Bron: 1Limburg Nieuws