Home > Honderden mensen bij Unmute Us-protest Maastricht

Honderden mensen bij Unmute Us-protest Maastricht

sep 11, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Met verschillende geluidswagens trekt de tocht van het Mecc door de stad naar de Geusselt. De muziek geeft de demonstratie de sfeer van een mobiel festival. Dat wordt nog versterkt als de stoet af en toe stokt, en mensen de kans krijgen even te dansen.

Unmute Us wordt georganiseerd door de Nederlandse festival- en evenementenbranche, die het hoog tijd vindt dat ook zij weer de ruimte moeten krijgen om evenementen te organiseren. Ook Limburgse festivals als Pinkpop en Essential onderschrijven de actie.

De frustratie in de sector is groot, niet in het minst omdat er bijvoorbeeld wel groen licht gegeven werd voor de dagelijks door 70.000 mensen bezochte Grand Prix van Nederland op het circuit van Zandvoort. Ze vinden het onverteerbaar dat hiervoor wel ruimte is, maar dat een muziekfestival maximaal 750 bezoekers kan ontvangen.

Het is de tweede keer dat er in Nederland een Unmute Us-actie word gehouden. Dat gebeurde eerder op 21 augustus, toen er in totaal zo’n 70.000 mensen op de been kwamen. Toen was Maastricht nog niet van de partij. Inmiddels doen er tien steden mee. Behalve in Maastricht zijn er ook demonstraties in Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht, Eindhoven, Enschede, Leiden, Tilburg en Den Haag.

Net als in Maastricht is er veel toeloop op de protestmarsen. In Amsterdam werden zo’n 15.000 mensen verwacht, en is inmiddels opgeroepen niet meer te komen vanwege de drukte.

Bron: 1Limburg Nieuws