Home > Primeur voor koploper Van Bommel, punt voor Flekken

Primeur voor koploper Van Bommel, punt voor Flekken

sep 11, 2021 | 1Limburg, Sport

De uit Bocholtz afkomstige doelman Mark Flekken, die weet dat hij bekeken wordt door Oranje-bondscoach Louis van Gaal, pakte op hetzelfde moment met zijn club SC Freiburg op het nippertje een punt tegen 1. FC Köln: 1-1.

Van Bommel zag zijn ploeg vroeg op voorsprong komen tegen promovendus Fürth. Na goed werk van Oranje-international Wout Weghorst drukte de andere Wolfsburg-spits Lukas Nmecha af: 0-1. Wolfsburg controleerde vervolgens het duel en hoefde pas in de loop van de tweede helft enkele kansen voor Fürth toe te staan, maar schoot in de slotfase de laatste hoop van de thuisploeg aan diggelen: Weghorst verzilverde in blessuretijd een penalty en bepaalde de eindstand op 0-2.

Met de vierde overwinning op rij schrijft Van Bommel clubgeschiedenis: nog nooit won een Wolfsburg-coach zijn eerste vier duels als eindverantwoordelijke.

In Freiburg stond Flekken voor het vierde Bundesliga-duel op rij in de basis bij zijn club, ditmaal in de thuiswedstrijd tegen Köln. Beide ploegen hielden elkaar aardig in evenwicht, maar de bezoekers grepen na ruim een halfuur voetbal de voorsprong: een tegendraadse kopbal van Anthony Modeste was Flekken te machtig en de Köln-spits nam zo de 0-1 voor zijn rekening.

Flekken en zijn defensie verijdelden enkele Köln-mogelijkheden om de marge uit te breiden en de thuisploeg rook bloed na een rode kaart voor Köln-aanvaller Florian Kainz. Een laat eigen doelpunt van Rafael Czichos (89ste minuut) was voldoende om de terechte 1-1 op het bord te zetten, waarna Freiburg in blessuretijd nog twee serieuze kansen liet liggen om de volle buit te pakken.

Op de ranglijst is Van Bommel’s Wolfsburg de enige ploeg met 12 punten uit 4 wedstrijden. Achter de koploper bezetten Borussia Dortmund en 1. FSV Mainz met negen punten de tweede en derde plek, gevolg door het Freiburg van Flekken, dat met acht punten op de vierde plaats bivakkeert.

Bron: 1Limburg Sportnieuws