Home > Crash: Verstappen en Hamilton samen de grindbak in

Crash: Verstappen en Hamilton samen de grindbak in

sep 12, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Op het circuit waar Verstappen nog nooit op het podium finishte ging het mis op het moment dat beide coureurs naast elkaar uitkwamen halverwege de race. De Limburger blijft daardoor WK-leider, maar weet ook dat de spanningen in de titelstrijd alsmaar verder oplopen. Eerder dit jaar kwam het al tot een botsing tussen de twee in Silverstone.

De Red Bull-coureur was de race op pole position aan de race begonnen aangezien Valtteri Bottas vanwege een motorwissel een gridstraf incasseerde en achteraan moest starten. Achter Verstappen stonden de McLaren-coureurs Daniel Ricciardo en Lando Norris, gevolgd door Hamilton op P4. Verstappen verloor direct de leiding aan Ricciardo, die sneller uit zijn startvak kwam dan Verstappen.

Hamilton passeerde op zijn beurt bij de start Norris en kwam daardoor pal achter Verstappen terecht. De Mercedes-coureur plaatste een aanval in bocht vier, kwam naast Verstappen en even leek een harde touché onvermijdelijk, maar Hamilton moest uiteindelijk voor de uitloopzone kiezen en deed dat ook. De wedstrijdleiding beoordeelde dat als een eerlijk duel. Hamilton viel door die manoeuvre wel weer terug naar de vierde plaats.

Voor Verstappen ging het daarna mis bij de pitstop: een zeldzame fout van de Red Bull-pitcrew leverde zoveel tijdverlies op dat Verstappen na de pitstop van Hamilton naast de wereldkampioen terechtkwam, en beide coureurs weken niet van hun lijn: de grindbak was vervolgens het eindstation, waarbij de bolide van Verstappen half op de Mercedes van Hamilton terechtkwam. Het resultaat: beide nul punten, en de safety car op de baan. De wedstrijdleiding gaat na de race kijken of iemand bestraft moet worden voor de aanrijding.

Verstappen had zaterdag al een kleine slag geslagen ten opzichte van concurrent Hamilton. In de sprintrace op Monza werd hij tweede achter winnaar Valtteri Bottas en daarmee greep Verstappen twee WK-punten, terwijl Hamilton na een slechte start genoegen moest nemen met een vijfde plaats en zo geen enkel punt pakte. Daardoor begon de Limburger de zondag met vijf WK-punten voorsprong op de Brit. Die voorsprong blijft nu gehandhaafd.

De volgende grand prix in de Formule 1 staat over twee weken op het programma. Verstappen komt dan in Sotsji in actie bij de GP van Rusland.

Bron: 1Limburg Nieuws