Home > Fortuna kansloos onderuit tegen Sparta

Fortuna kansloos onderuit tegen Sparta

sep 12, 2021 | 1Limburg, Sport

Voor Fortuna Sittard was het pas de derde competitiewedstrijd van dit seizoen. Na een overwinning en een gelijkspel nu dus een nederlaag tegen Sparta Rotterdam.

De Spartanen hadden pas één punt behaald en was er dan ook alles aan gelegen om een goed resultaat te behalen voor het enthousiaste thuispubliek. Die intenties waren duidelijk terug te zien in de openingsfase, waarbij ze met felle duels de Sittardenaren onder druk zetten.

In de 13e minuut wist Fortuna doelman Yanick van Osch met een reflex zijn doel nog schoon te houden na een kopbal van Lennart Thy. In de 23e minuut was er geen houden meer aan voor Fortuna nadat Maastrichtenaar Bryan Smeets uit een voorzet van Sven Mijnans de bal met een volley onberispelijk binnenschoot.

De openingstreffer veranderde niets aan het spelbeeld van de eerste helft. Sparta hield de volledige controle over de wedstrijd en waar Van Osch in de 28e minuut nog knap redding bracht oog in oog met Vito van Crooij moest hij een minuut later wel de bal uit het net vissen. Na een fout bij het uitverdedigen van Roel Janssen, kon Thy de bal onhoudbaar in de kruising schieten en zo de 2-0 aantekenen voor Sparta Rotterdam.

Trainer Sjors Ultee greep in de rust direct in door drie wissels toe te passen. Na een eerste helft zonder één enkele kans werd Ultee meteen na rust beloond voor die wissels. Invaller Invaller Toshio Lake wist de bal knap terug te leggen op Mats Seuntjens die prachtig inschoot van ruim buiten het strafschopgebied. Voor Seuntjens al zijn derde wedstrijd op rij waarin hij trefzeker was.

Fortuna probeerde de gelijkmaker te forceren, maar tot echte uitgespeelde kansen kwam het niet. Sparta bleef de betere kansen creeëren en in de 73e minuut besliste Emanuel Emegha de wedstrijd door de 3-1 te scoren. Weer was er onnodig balverlies wat een doelpunt inluidde. Invaller Samy Baghdadi verspeelde de bal aan Bryan Smeets, die vervolgens met een splijtende pass Emegha vrij voor doelman Van Osch zette.

Zo leden de Sittardenaren hun eerste nederlaag van het seizoen, terwijl het Sparta van assistent bondscoach Henk Fräser juist zijn eerste overwinning van het seizoen liet noteren. Aanstaande zaterdag krijgt Fortuna thuis tegen Heerenveen een nieuwe kans.

Bron: 1Limburg Sportnieuws