Home > Tirpan: ‘Nooit zo’n mooi clubgevoel gehad als bij Fortuna’

Tirpan: ‘Nooit zo’n mooi clubgevoel gehad als bij Fortuna’

sep 13, 2021 | 1Limburg, Sport

Tirpan deed zijn uitspraken in het L1-programma .

Tirpan is pas sinds begin dit jaar actief als voetballer in Sittard, maar heeft de harten van de supporters gestolen. Tirpan is publiekslieveling en werd onlangs voor drie jaar vastgelegd. “Het is een perfecte match”, zegt Tirpan over zijn status als publiekslieveling. “Misschien heb ik de waarde die de supporters graag zien, iemand die er altijd voor wil gaan. Ik heb er geen woorden voor, het is gewoon fijn.”

Voor Tirpan draait het leven alleen om veel meer dan voetbal. Zijn vrouw heeft namelijk een agressieve vorm van MS. “Mijn vrouw is mentaal heel sterk. Ze zegt vaak: ik heb MS, maar ik ben geen MS. Ze is super positief in het leven en werkt keihard. Ze is voor mij ook een voorbeeld.”

Tirpan kwam afgelopen januari over van Kasimpasa in Turkije naar Fortuna om weer bij zijn vrouw en dochtertje te kunnen zijn. “Ik moest mijn verantwoordelijkheid nemen als man.”

Tirpan zegt veel steun te krijgen vanuit de club, ook van trainer Sjors Ultee. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat iemand op persoonlijk gebied zo sterk is. Je kunt met hem over alles spreken. En ook de rest van de spelersgroep steunt mij als er iets is in mijn thuissituatie. Met Mats Seuntjens heb ik er echt een vriend bij, iets wat in het voetbal niet zomaar iets is.”

Bron: 1Limburg Sportnieuws