Home > ‘Foute agent’ krijgt eervol ontslag van politie Limburg

‘Foute agent’ krijgt eervol ontslag van politie Limburg

sep 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bevestigt de man uit Elsloo dinsdagmorgen, bij de start van zijn proces.

Op 1 november 2018 is Coen aangehouden op verdenking van het lekken van politie-informatie aan het criminele milieu. Die verdenking bleek al snel nergens op gestoeld. Toch bleef de agent verdachte; volgens justitie misbruikte hij politiesystemen voor privézaken. Zo zou hij bijvoorbeeld de systemen hebben geraadpleegd rondom de bezichtiging van een woning en het verkopen van zijn auto.

Officieel wordt hij verdacht van computervredebreuk en schending van zijn ambtsgeheim. Coen heeft altijd ontkend dat hij gevoelige informatie misbruikte. Hij stelt dat hij alleen politiesystemen raadpleegde als hij een situatie niet vertrouwde. Dat gebeurde ook in privétijd. “Want politieman ben je niet alleen tijdens je diensturen”, zei hij daar eerder over.

Begin juli kreeg Coen een brief van de politie. “Het was een aanbod”, vertelt hij. “Alles zou vergeten en vergeven worden als ik eervol ontslag zou accepteren. Ik heb PTSS opgelopen tijdens mijn werk, ben volledig afgekeurd. Met dit aanbod zou ik tot mijn pensioen doorbetaald worden en zelfs nog budget krijgen voor een afscheid bij de politie. Dat heb ik geaccepteerd.”

De deal tussen Coen en zijn voormalig werkgever betekent overigens niet dat zijn strafzaak vervalt. Die is immers opgestart door de Rijksrecherche. De politie liet eerder aan L1 weten niet op een eventueel ontslag van Coen te willen reageren, omdat de zaak nog onder de rechter is.

Dinsdag wordt zijn zaak inhoudelijk behandeld door de rechtbank in Maastricht. Later op de dag komt justitie met haar strafeis.

Bron: 1Limburg Nieuws