Home > Tientallen klassen naar huis na coronabesmetting

Tientallen klassen naar huis na coronabesmetting

sep 14, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

In Noord-Limburg gingen zeventien klassen in quarantaine, plus acht groepen van kinderdagverblijven, zo schrijft persbureau ANP. In Zuid-Limburg moesten slechts vijf klassen naar huis.

Van grote besmettingsclusters is voor zover bekend geen sprake, maar volgens de regels moeten in het basisonderwijs nog steeds klassen naar huis worden gestuurd als een leerling of leerkracht positief test op het coronavirus.

Dinsdagavond wordt in de persconferentie van Rutte en De Jonge waarschijnlijk aangekondigd dat een klas niet meer naar huis hoeft bij één coronabesmetting. Alleen kinderen die intensief contact hebben gehad met een besmet iemand zouden nog naar huis moeten.

In de drie Brabantse GGD-regio’s zijn na een week op in totaal 69 basisscholen besmettingen geconstateerd. Hoeveel daarvan precies in quarantaine zijn, weet de GGD niet. Het is immers niet altijd nodig, zegt de GGD. Wie immuun is, hetzij door vaccinatie of door een recent doorgemaakte coronabesmetting, hoeft niet in quarantaine.

Het beeld met de besmettingen in vakantieregio zuid is vergelijkbaar met dat in de rest van het land. Vorige week werd al duidelijk dat het onderwijs direct weer een belangrijke verspreidingsplek is geworden voor het coronavirus. Uit RIVM-cijfers bleek toen dat een op de acht coronagevallen (12,5 procent) waarvan de vermoedelijke plaats van besmetting is achterhaald, gebeurde in het onderwijs of op de kinderopvang. Het ministerie van Onderwijs liet weten dat een dergelijke stijging al werd verwacht.

Bron: 1Limburg Nieuws