Home > Noodgedwongen: de11evande11e voor het eerst met entreeprijs

Noodgedwongen: de11evande11e voor het eerst met entreeprijs

sep 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Een toegangsticket zal 11,11 euro kosten.

Marcel van Eeghem van de Sjeng Kraft Kompenei, laat weten dat ze het als noodzakelijk kwaad zien om entree te gaan heffen. “De kosten rijzen echt de pan uit. Het besluit tot een toegangsprijs is gemaakt om het evenement rendabel te krijgen, nog niet eens winstgevend.”

“Zo zitten er extra kosten in het scannen van de coronatoegangsbewijzen, extra beveiliging en moeten we ook gewoon alle artiesten betalen die al anderhalf jaar nauwelijks iets verdienen.” Het evenement zal alleen te bezoeken zijn op vertoon van een negatief testresultaat of bewijs van vaccinatie of herstel. “Dat is alleen op het evenementenplein, waar ook Sjtasiefestatie plaatsvindt. De straten daarbuiten vallen niet binnen de verantwoordelijkheid van de organisatie.”

Van Eeghem streeft naar een bezoekersaantal van ongeveer 25.000 mensen op elf november. Ter vergelijking: voorgaande jaren kwamen er om en nabij zo’n 40.000 mensen af op het carnavalsevenement. “Daarbij is het nodig dat de bezoekers zich op voorhand registreren. Een vrije in- en uitloopt is dit jaar niet mogelijk.”

Hoe die registratie er precies uit moet gaan zien en wat de precieze opzet van het evenement is, is nog ongewis. “Dat gaan we de komende tijd bespreken met de gemeente Roermond. We hopen binnen twee à drie weken een duidelijk scenario te kunnen schetsen”, Een ding is in ieder geval duidelijk volgens Van Eeghem: “Het wordt een bijzondere editie”

De viering van de carnavalsstart is de afgelopen twintig jaar in Limburg gegroeid nadat de Sjeng Kraft Kompenei in het jaar 2000 de11devande11de ging vieren met een muziekprogramma op het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht. Daarna verhuisde het festival naar het Vrijthof en eenmalig naar het MECC. Vorig jaar had Roermond al gaststad moeten zijn van de11devande11de. Maar corona gooide toen roet in het eten.

Bron: 1Limburg Nieuws