Home > Twee Limburgers op lijst invloedrijkste personen van Time

Twee Limburgers op lijst invloedrijkste personen van Time

sep 15, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De Limburgers delen de met grote namen zoals Prins Harry en Meghan Markle, Elon Musk, Britney Spears en Joe Biden. Timmermans en Cox hebben de lijst gehaald vanwege hun bijzondere prestaties op het gebied van het milieu.

De Heerlense Timmermans trekt de kar in het Fit for 55-programma, een plan om E.U. broeikasgasemissies te reduceren. Daarmee zou in 2030 de broeikasuitstoot met 55 procent gedaald moeten zijn. Het einddoel is volledige klimaatneutraliteit in 2050. In juni gaf Timmermans aan dat Limburg een belangrijke rol zou kunnen spelen in het behalen van de klimaatdoelen. Zo kan de industrie moderniseren en de grensregio beter samenwerken.

Ook Cox steunt op zijn manier het klimaat, en behaalde daardoor de prestigieuze Time lijst. In mei behaalde de uit Lemiers afkomstige advocaat een bijzondere prestatie: dankzij zijn inzet besloot de rechtbank in Den Haag dat olieconcern Shell de CO2-uitstoot sterk moet verminderen. Tegen 2030 moet het bedrijf haar uitstoot met 45 procent hebben verlaagd.

Bron: 1Limburg Nieuws