Home > Eigen hymne voor Amerikaanse begraafplaats in Margraten

Eigen hymne voor Amerikaanse begraafplaats in Margraten

sep 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het muziekstuk heet ‘Unknown Territory’ en is gecomponeerd door Mark Pütz uit Schimmert.

De compositie gaat zondag 19 september in première, tijdens het jaarlijkse Liberation Concert op het ruim 8000 graven tellende militaire kerkhof. Philharmonie zuidnederland verzorgt dat concert onder leiding van Sander Teepen. Het orkest is de opdrachtgever voor de compositie van Pütz.

Voortaan begint ieder Liberation Concert met de hymne van de Schimmertse componist. In de toekomst is deze muziek te horen in de filmzaal van het nog nieuw te bouwen Visitors Centre op de Amerikaanse begraafplaats. Dat opent volgens planning in de tweede helft van 2022 de deuren.

Het Liberation Concert vindt zondag voor de 16e keer plaats. Op het programma staan, naast de muziek van Pütz, werken van Henry Purcell, Dirk Brossé, Samuel Barber en Joseph Haydn.

Normaal gesproken zijn bij het concert 3000 bezoekers aanwezig. Vanwege de coronapandemie is dat aantal teruggebracht tot maximaal 750 toeschouwers. Philharmonie zuidnederland speelt het concertprogramma twee keer, zodat 1500 bezoekers het optreden kunnen bijwonen.

Pütz is zaterdag te gast in , op L1-radio. Het Liberation Concert is zondag online te volgen via een livestream op de van de American Battle Monuments Commission.

Bron: 1Limburg Nieuws