Home > Gesprekken over verdwijnen extra terrassen op Vrijthof

Gesprekken over verdwijnen extra terrassen op Vrijthof

sep 16, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Aanvankelijk was afgesproken dat die zouden mogen blijven zolang de 1,5 meter-regeling geldt.

Nu op 25 september die 1,5 meter-regel verdwijnt, zouden de terrassen ook weer terug moeten naar hun oorspronkelijke grootte. “Het is niet zo dat ze op 25 september, als de 1,5 meter niet meer geldt, gelijk weg moeten. We gaan kijken naar een geschikt moment”, laat een woordvoerder van de gemeente aan weten.

Het CDA heeft inmiddels al een motie ingediend om de terrassen in ieder geval tot en met het einde van het terrasseizoen, op 15 november, te laten staan. “De ondernemers in onze stad, waaronder ook de horecaondernemers, hebben moeilijke tijden gekend. Ze kunnen alle steun de komende tijd nog goed gebruiken”, zegt CDA-raadslid Gabriëlle Heine.

Het is wel de vraag of de omwonenden akkoord zullen gaan met het handhaven van de uitgebreide terrassen na 25 september. Zij stuurden vorige maand een brief aan het college van burgemeester en wethouders over de negatieve gevolgen van de fors uitgebreide terrassen. “Het visitekaartje van Maastricht, het mooiste plein van Nederland, wordt ernstig aangetast in zijn fysieke verschijning”, stond in die brief te lezen. Aan de brief was ook een waslijst met negatieve bijeffecten van de huidige situatie toegevoegd.

Met de brief wilden de omwonenden duidelijk maken dat ze het niet wenselijk vinden om deze tijdelijke situatie straks permanent te handhaven, zoals meerdere horecaondernemers graag zien.

Bron: 1Limburg Nieuws