Home > Coronapas bevalt Duitse horecaondernemers prima

Coronapas bevalt Duitse horecaondernemers prima

sep 17, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Met de coronapas kun je aantonen dat je beide prikken hebt gehad, de laatste zes maanden genezen bent van corona of negatief getest bent in de laatste 24 uur.

In Heinsberg, vlak over de grens bij Roermond, zijn de ondernemers duidelijk. De coronapas is nauwelijks meerwerk. “Het eenmalig installeren kost misschien een kwartier. Daarna is het aan de klanten om de QR-code te scannen met hun telefoon en aan een medewerker te laten zien. Dat is het”, zegt Michael Fritsch van café bagett.

In Nederland zou de regel ook op het terras gelden, in tegenstelling tot Duitsland. Hier stemde een meerderheid van de Kamer 17 september echter tegen, waardoor een coronapas op het terras niet verplicht is. Lees alle coronamaatregelen die vanaf 25 september gelden.

Het grootste deel van de horecaondernemers dat onze verslaggever spreekt in Heinsberg geeft aan dat de pas goed bevalt. De ondernemers die ontevreden zijn, vinden met name dat controle een taak van de overheid is en moet zijn.

“Ik snap dat je de regels moet accepteren maar wij hebben de autoriteit toch niet om de controle te doen? Wij moeten de mensen bedienen een een leuke tijd laten hebben maar we zijn toch geen politie? Het zou eenvoudiger zijn als de klant er zelf steeds mee aankwam, maar je merkt dat het personeel er steeds over moet beginnen. Vooral als het erg druk is hebben we er de tijd niet voor”, vertelt Sonja Bizzon, medewerkster van Eiscafé Valentino.

Bron: 1Limburg Nieuws