Home > VVV gaat in Volendam met 2-1 onderuit

VVV gaat in Volendam met 2-1 onderuit

sep 17, 2021 | 1Limburg, Sport

De Volendammers zetten VVV Venlo direct na het beginsignaal van scheidsrechter Nagtegaal onder druk, creëerden kansen, maar kregen de bal niet in het doel van Lukas Zima.

De Venlonaren kwamen na een een moeilijk begin beter in de wedstrijd, maar moesten na nauwelijks een kwartier spelen een doelpunt incassseren toen Denso Kasius door Gaetano Oristanio weggestuurd werd en Robert Mühren de voorzet tegen de touwen tikte: 1-0.

Halverwege de eerste helft kwam VVV op gelijke hoogte toen Tristan Dekker de bal na een solo van afstand ongehinderd in de linker bovenhoek van het Volendamse doel schoot: 1-1.

Lukas Zima kon daarna een hoekschop van Gaetano Oristanio maar net uit het doel tikken en diezelfde Gaetano schoot vervolgens van afstand naast. Beide teams waren in het vervolg van de eerste helft aan elkaar gewaagd en scoorden voor rust niet meer.

VVV begon vol elan aan de tweede helft, maar kwam drie minuten na de hervatting met 2-1 achter toen Boy Deul een voorzet van Jordi Blom in het Venlose doel schoof. Even later kropen de aangeslagen Venlonaren door het oog van de naald toen een hoge en diepe voorzet van Oristanio door Brain Plat werd terru gekopt, maar er geen Volendammer was om de aanval af te ronden.

Met nog een half uur voor de boeg was Volendam de bovenliggende ploeg. VVV Venlo werd in de verdediging gedrongen en probeerde via snelle uitvallen gelijk te komen. Een voorzet van Tobias Pachonik vanaf de achterlijn werd door doelman Barry Lauwers uit de lucht geplukt en aan de overkant hoefde Lukas Zima niet in aktie te komen toen Robert Mühren niet bij de bal komen bij een voorzet van Kasius. Een uithaal van Samir Ben Sallam vanaf randje zestien werd door Zima geneutraliseerd. Kort daarna greep de Venlose goalie prima in toen invaller Ibrahim El Kadiri het Venlose doel van afstand onder vuur nam.

Een kwartier voor tijd zorgde VVV voor wat gevaar toen Guus Hupperts Tristan Dekker met een voorzet bediende, maar doelman Lauwers had geen moeite met het afstandsschot van Dekker.

VVV had in de slotfase niets meer in te brengen tegen de Volendammers, die in de laatste minuten nog drie spelers wisselden. Bij de Venlose elf lukte niets en met een 2-1 nederlaag moesten de Venlonaren huiswaarts keren.

Bron: 1Limburg Sportnieuws