Home > Bekijk hier live het Liberation Concert in Margraten

Bekijk hier live het Liberation Concert in Margraten

sep 19, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het concert dat om 15.00 uur begint is hier live te zien.

Tijdens het concert is de hymne Unknown Territory van Mark Pütz uit Schinnen voor het eerst te horen. De muziek schreef hij speciaal voor het concert op aanvraag van de philharmonie zuidnederland, die de muziek ook verzorgt tijdens de herdenking. De harmonie staat onder leiding van dirigent Sander Teepen. Ook sopraanzangeres Hannah Morrison speelt mee.

:

Vanwege de coronapandemie besloot de organisatie om een maximum aantal bezoekers toe te laten. Reserveren was daarbij op voorhand verplicht. Om het aantal bezoekers te spreiden, zijn er twee concerten. De eerste startte om 12.00 uur, de tweede begint om 15:00 uur. Vorig jaar trok de livestream ruim 135.000 kijkers van over de hele wereld.

Het Liberation Concert vindt dit jaar voor de zestiende keer plaats. Doel van het evenement is het herdenken van gesneuvelde soldaten die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland. Ook de bevrijding van Nederland, die in september 1944 vanuit Zuid-Limburg begon, wordt gevierd.

Bron: 1Limburg Nieuws