Home > Lintjesuitreiking Sam Schröder drukbezocht: ‘Echt superleuk’

Lintjesuitreiking Sam Schröder drukbezocht: ‘Echt superleuk’

sep 19, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De 22-jarige Gelener kreeg de onderscheiding van burgemeester Hans Verheijen van Sittard-Geleen. De feestelijke uitreiking werd drukbezocht. “Dat hier zo veel mensen zijn is echt top. Echt superleuk om het hier voor het eerst met zijn allen te vieren”, vertelt Schröder.

Burgemeester Verheijen is trots op de rolstoeltennisser. “Sam laat zien dat je met veerkracht, gedrevenheid en passie het hoogst haalbare kan bereiken. Ik hoop dat hij een inspiratiebron kan zijn voor vele talentvolle sporters en jongeren in onze gemeente en ver daarbuiten.”

Schröder nam in Tokio succesvol deel aan zijn eerste Paralympische Spelen. Hij wist samen met Niels Vink de Paralympische titel te veroveren in het dubbelspel tegen het Australische duo Dylan Alcott en Heath Davidson. Een aantal dagen later wist Schröder nog een medaille te verdienen. In de finale van het enkelspel was Dylan Alcott dit keer wel de sterkste, waardoor Schröder met goud en zilver Japan verliet.

Doordat Schröder direct doorreisde naar de US Open in New York ontbrak hij bij de huldiging die werd georganiseerd door de overheid. Daar kregen de andere goudenmedaillewinnaars, onder wie Mitch Valize uit Heerlen, hun koninklijke onderscheiding. De US Open verliepen ook succesvol voor Schröder. In New York won hij samen met Niels Vink opnieuw de finale van het Australische duo.

Bron: 1Limburg Nieuws