Home > Na coronabesmetting kind niet meer hele klas naar huis

Na coronabesmetting kind niet meer hele klas naar huis

sep 20, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De GGD kijkt samen met de ouders van een besmet kind met wie er nauw contact is geweest. Zijn er meerdere coronagevallen in één groep, dan kan de GGD nog wel adviseren om de hele klas naar huis te laten gaan.

In de eerste schoolweek na de zomervakantie werden in Limburg in totaal dertig klassen en opvanglocaties naar huis gestuurd vanwege één of meerdere coronabesmettingen onder medewerkers of leerlingen. In Noord-Limburg moesten in die eerste week zeventien klassen in quarantaine, plus acht groepen van kinderdagverblijven. In Zuid-Limburg werden vijf klassen naar huis gestuurd in een week tijd.

De PO-Raad zei vorige week blij te zijn met de versoepelingen. Wel benadrukte de raad, die de basisscholen in Nederland vertegenwoordigt, dat scholen goede begeleiding moeten krijgen van de GGD in het bepalen wie er wel en niet naar huis moet na een besmetting in de klas. “Als leraar kun je moeilijk bepalen wat nu precies te veel contact is”, aldus een woordvoerder.

De basisregels voor corona blijven wel gelden op basisscholen: bij verkoudheidsklachten moet een leerling of leraar zich laten testen en wie positief is, gaat in quarantaine.

Bron: 1Limburg Nieuws