Home > Moordverdachte Blerick onderzocht door Pieter Baan Centrum

Moordverdachte Blerick onderzocht door Pieter Baan Centrum

sep 20, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat bleek uit een pro forma-zitting over de zaak maandagochtend in de rechtbank van Roermond. De verdachte zelf en zijn raadsman waren niet aanwezig. Wel waren er een aantal nabestaanden van de gedode Laura.

Het 26-jarige slachtoffer werd op 8 december rond 6:20 uur gewond op straat gevonden aan de Azaleastraat. Ze overleed aan haar verwondingen. Verdachte Hugo Q. vluchtte na het voorval naar het buitenland en kon worden opgepakt in Spanje. Hij is inmiddels overgebracht naar Nederland. Volgens de officier van justitie zou hij momenteel al onderzocht worden in het PBC. Zij verwachtte de uitkomst van dit onderzoek niet voor het einde van november.

Bij de vorige pro forma-zitting bleek dat de verdachte eerder in Engeland al eens veroordeeld was voor moord op zijn destijds zwangere vriendin. Hij kreeg daar levenslang voor het doorsnijden van haar keel. Na een aantal jaren detentie, werd hij overgeplaatst naar zijn thuisland Portugal waar hij vervroegd vrijkwam. Daarna raakte hij in contact met de Blerickse Laura Schreurs.

De officier zei tevens dat eerst getracht is om hem vrijwillig te laten onderzoeken. Hij wilde echter niet meer meewerken aan deze ‘gewone’ rapportage. Daarom heeft de rechter-commissaris hem nu gedwongen om een rapportage door het PBC.

Of in de volgende zitting al kan worden begonnen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak is de vraag. Behalve de uitkomst van het PBC-onderzoek, heeft de verdediging mogelijk ook nog onderzoekswensen.

Bron: 1Limburg Nieuws