Home > Schutter voortvluchtig na Maastrichts wildwesttafereel

Schutter voortvluchtig na Maastrichts wildwesttafereel

sep 21, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat blijkt uit informatie van L1. “Vanwege het onderzoek zeggen wij hier niets over”, zegt een justitiewoordvoerster.

Bronnen vertellen over een conflict tussen twee groepen, ontstaan tijdens een feest in augustus. Daar zou een man in elkaar zijn geslagen door meerdere mensen. Zijn broer ging vorige week verhaal halen in de Maastrichtse Helmstraat, waar hij de andere groep trof, maar ook hij werd mishandeld. Afgelopen donderdag dacht hij dat het conflict alsnog uitgesproken zou worden. Het liep anders.

De broer werd gevraagd achter de auto van de andere groep aan te rijden, zo heeft hij tegenover de politie verklaard. Toen die auto stopte, kwamen er plots twee mannen tevoorschijn. Zij spraken kort met de inzittenden van de eerste auto. Een van hen zou daarna op enkele meters van de auto van de broer zijn gaan staan en het vuur hebben geopend. Uit paniek heeft het doelwit naar eigen zeggen op het gas getrapt. Daarbij ramde hij de auto voor hem.

Dat leidde tot een wilde achtervolging door het centrum van Maastricht. Uiteindelijk wist de politie beide auto’s klem te rijden in de Boschstraat. Er werden vijf mensen gearresteerd.

Twee van hen zijn afgelopen weekend vrijgelaten, bevestigen justitie en advocaat Hakan Külcü. Het gaat om de broers die naar eigen zeggen slachtoffer werden van geweld van de andere groep. “Het jongere broertje was niet eens betrokken bij dit incident, maar kwam later ter plaatse en is ook meegenomen. Hij is vrijdag al vrijgelaten. Zijn broer is zondag vrijgelaten”, zegt Külcü.

Die laatste heeft inmiddels aangifte gedaan van poging tot moord. “Hij is slachtoffer in deze zaak”, zegt advocaat Külcü. “Er is gericht op hem geschoten. Dit zijn Amsterdamse praktijken. De schutter loopt gewoon nog buiten rond.” De drie andere gearresteerden zijn maandag ook in vrijheid gesteld door de onderzoeksrechter. Vooralsnog ligt er tegen hen te weinig bewijs.

Twee mannen zijn voortvluchtig. Onder hen ook de schutter. Het duo had volgens hun doelwit donkere kleding aan en beide mannen droegen een pet.

Bron: 1Limburg Nieuws