Home > Weert laat bezoekerslimiet kermis na vrijdag los

Weert laat bezoekerslimiet kermis na vrijdag los

sep 21, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Het loslaten komt overeen met het landelijke beleid, aldus burgemeester Raymond Vlecken van Weert. Hij wilde niet al een dag eerder overgaan tot versoepeling. “Als gemeente doen we zoals het landelijk is vastgelegd. We houden ons aan die regels.”

Voor de horeca in de binnenstad geldt een ander verhaal. Daar wordt de dag voorafgaand aan de landelijke versoepeling de anderhalvemetermaatregel al losgelaten. De gemeente wil de mankracht die hierbij vrijkomt inzetten voor een betere doorstroming van het kermispubliek.

Op zaterdag volgt dus ook het kermisterrein zelf. Hoeveel meer mensen dan zullen komen dan de maximale 2500 op het terrein kan Vlecken niet inschatten. “Dat is speculeren”, aldus de burgemeester. “We monitoren alles en houden de zaak scherp in de gaten. Als het té druk wordt en er een onveilige situatie ontstaat grijpen we in.”

De kermis is dit jaar op drie plekken aan de rand van de binnenstad. Vroeger waren de attracties verdeeld over het centrum, maar door corona is eerder al gekozen voor deze opzet. Horeca-eigenaren zijn bang voor een toeloop vanuit het kermisterrein naar de binnenstad. Ze geven aan dat ze publiek dat even naar binnen wilt komen voor een toiletbezoek niet kunnen controleren middels een CoronaCheck-app. Volgens Vlecken dienen ze dat wel te doen. “We gaan uit van eigen verantwoordelijkheid bij de ondernemers, en die kennende heb ik er alle vertrouwen in dat het goed gebeurt.”

De kermis is van vrijdag 24 tot en met woensdag 29 september. Doorgaans telt die ongeveer 130 attracties en zaken. Daarmee behoort het tot de grootste kermissen in Nederland. Vanwege de kleinere opzet staan er dit jaar ongeveer 80 attracties en zaken op de kermis.

Bron: 1Limburg Nieuws