Home > Kerststad Valkenburg gaat werken met tijdslot

Kerststad Valkenburg gaat werken met tijdslot

sep 22, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat betekent dat bezoekers voor de overdekte en ondergrondse onderdelen van het kerstevenement vooraf tickets moeten kopen.

Ze mogen dan een paar uur doorbrengen in bijvoorbeeld de Fluweelengrot of Gemeentegrot. “Bezoekers kunnen dus niet meer terecht bij de kassa’s”, vertelt Gert Veenhuizen, voorzitter Kerststad Valkenburg. “Lange rijen voor de kerstgrotten kunnen dus niet meer.”

In het verleden heeft de organisatie al een keer over gesproken om met tijdssloten te gaan werken. “Er zijn altijd voors en tegens. Dan is het de meeste stemmen gelden. Nu word je min of meer gedwongen. Het is misschien een oplossing voor de toekomst om het zo te blijven doen.”

Verder is er tijdens het kerstspektakel een controle met de CoronaCheck-app. Daarmee kunnen mensen aantonen dat ze volledig gevaccineerd zijn. “Ook bij bovengrondse onderdelen wordt daarop gecontroleerd”, geeft Veenhuizen aan.

Vorig jaar ging er een streep door Kersstad Valkenburg. Vanwege het oplopend aantal coronabesmettingen en het verbod op evenementen destijds bleek het niet haalbaar te zijn.

Het Geulstadje is deze editie van 12 november tot en met 9 januari gehuld in kerstsferen. Het trekt onder normale omstandigheden jaarlijks tienduizenden bezoekers.

Bron: 1Limburg Nieuws