Home > Tuincentrum Venlo nu al in kerstsferen

Tuincentrum Venlo nu al in kerstsferen

sep 23, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Voor sommige bezoekers is het even wennen. “Ik kwam voor herfstartikelen, maar krijg al Kerstmis”, zegt een bezoeker van Tuincentrum Leurs, waar de kerstafdeling al bijna klaar is. Anderen zijn enthousiast en helpen zelfs vrijwillig mee met opbouwen.

“Toen ik het hoorde heb ik me meteen aangemeld”, vertelt Simone Mockel, terwijl ze kerstbomen versiert. Het deert haar niet dat we net de zomervakantie achter de rug hebben. “Kerst is de hemel voor mij, het kan niet snel genoeg gaan.”

Ook voor Simone Denessen gaat het om een uit de hand gelopen hobby. Ook thuis heeft ze de kerstversieringen al van de zolder gehaald. Maar tussen duizenden artikelen je werk doen is toch wel het mooiste. “De keuze is zo groot, alles wat je nodig hebt, heb je binnen bereik.”

Over een week hoopt het tuincentrum het hele kerstdorp voor de komende maanden af te hebben. Met de hulp dus van vrijwilligers. “We kregen elk jaar verzoeken om te helpen en nu hebben we maar eens gezegd dat mensen mee mogen komen helpen”, verklaart Wilfred Janssen namens het tuincentrum, waarbij hij benadrukt dat er geen personeelstekort is. “Maar het is wel ontzettend veel werk. We zijn er echt weken mee bezig. En ja, het is vroeg in het jaar, maar je ziet toch wel aan de klanten dat ze het waarderen.”

Bron: 1Limburg Nieuws