Home > 1Lunch: Mook en Middelaar mantelzorgkampioen

1Lunch: Mook en Middelaar mantelzorgkampioen

sep 23, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Op het dak van het gloednieuwe distributiecentrum van Dokvast in Echt is plek voor zo’n 30.000 zonnepanelen, maar die komen er voorlopig niet. Reden is dat er geen ruimte is om ze aan te sluiten op het stroomnet. De aanvraag daarvoor is te laat gedaan.

Op de Drenckgaard in Maastricht is vanochtend een gaslek ontstaan. Een aantal woningen in de straat is ontruimd en de weg werd afgesloten. De brandweer en politie kwamen ter plaatse. Medewerkers van Enexis zijn bezig met herstelwerkzaamheden.

De rechtbank Oost-Brabant heeft Basim A. (40) uit Venlo veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Zijn 38-jarige vriendin Deborah K. krijgt de maximale taakstraf van 240 uur en een jaar voorwaardelijke celstraf. Het koppel is schuldig bevonden aan het maken van harddrugs in vakantiewoningen, het witwassen van crimineel geld en het bezit van een verboden wapen.

Limburg is koploper op het gebied van mantelzorg. 16 procent van de provinciegenoten biedt meer dan elf uur per week de helpende hand aan een naaste of bekende, die ziek of gehandicapt is en daardoor hulpbehoevend. Dat blijkt uit de meest actuele Gezondheidsmonitor. Mantelzorgkampioen is de gemeente Mook en Middelaar. Daar is een op de vijf inwoners als mantelzorger actief.

De snelweg A73 is van morgenavond tot en met maandagochtend tussen Roermond en afslag Maasbree afgesloten voor verkeer. Door allerlei omleidingen moet het verkeer komend weekend rekening houden met een vertraging van ongeveer een half uur.

Bron: 1Limburg Nieuws