Home > Weerzien huisgenoten Luhukay en Boessen: ‘Hij at goed’

Weerzien huisgenoten Luhukay en Boessen: ‘Hij at goed’

sep 23, 2021 | 1Limburg, Sport

Het duel VVV-Venlo – Helmond Sport is een weerzien tussen twee mannen die ooit nog samen onder één dak woonden. “Ik vond het wel gezellig”, zegt Luhukay over Boessen. “Hij kon verschrikkelijk goed eten. En véél. Ik denk dat-ie het wel naar zijn zin had”, grapt de VVV-coach.

De wegen van de twee kruisten in Rotterdam. Boessen ging daar bij Luhukay wonen op het moment dat ze begin jaren 90 beiden bij SVV speelden: een inmiddels opgedoekte profclub uit Schiedam die destijds in de eerste- en eredivisie speelde en uiteindelijk fuseerde met Dordrecht ’90. Zowel Luhukay als Boessen speelde daarna nog tot de eeuwwisseling bij enkele andere clubs, om vervolgens het trainersvak in te gaan.

Luhukay maakte als oefenmeester naam in Duitsland. Bij Paderborn en 1. FC Köln leverde hij al goed werk af, om daarna met achtereenvolgens Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg én Hertha BSC in totaal drie keer te promoveren van de 2. Bundesliga naar het hoogste niveau. De -specialist kende vervolgens minder succesvolle periodes bij VfB Stuttgart, Sheffield Wednesday en FC St. Pauli, maar lijkt dit seizoen helemaal in zijn element bij zijn jeugdliefde VVV-Venlo.

VVV was de eerste club waar Boessen als hoofdtrainer aan het roer stond, zij het op interim-basis. Na jarenlang assistent-trainer te zijn geweest in de Koel werkte hij twee jaar als eindverantwoordelijke bij Fortuna Sittard. Los van Thaise avonturen bij Chiangmai en Lampang speelde zijn trainerscarrière zich daarna in Noord-Brabant af: eerst bij FC Oss en FC Den Bosch, intussen bij Helmond Sport, waar Boessen eerder dit jaar na twee seizoenen zijn contract nog eens met twee jaar verlengde.

Op de ranglijst scheiden vier punten Luhukay en Boessen van elkaar: VVV staat met 10 punten tiende, Helmond Sport met 6 punten negentiende. Luhukay en zijn spelers zijn positief over de afgelopen weken, al hadden de Venlonaren meer verwacht van de verliespartij een week geleden bij FC Volendam (2-1).

De wedstrijd VVV-Venlo – Helmond Sport is vrijdag, net als ADO Den Haag – Roda JC Kerkrade, vanaf 20:00 uur live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws