Home > De eerste Weerter kermisdag in beeld

De eerste Weerter kermisdag in beeld

sep 24, 2021 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Drie pleinen met in totaal zo’n 80 attracties en kraampjes. Een stuk minder dan normaal op de grootste kermis van Limburg, maar het mag de pret niet drukken. Er is namelijk weer een kermis, in tegenstelling tot vorig jaar.

“We hebben een dochtertje van twee, die heeft nog nooit een kermis gezien. Dus wij vinden het super leuk”, vertelt een moeder die een rondje maakt.

De kermis in Weert is de grootste van Limburg en na die van Tilburg de grootste van Nederland. Voor corona stonden er zo’n 130 attracties, verdeeld over meerdere pleinen in de binnenstad. Jaarlijks kwamen er tussen de 300.000 en 500.000 bezoekers op af. Dit jaar mogen er maar maximaal 2.500 bezoekers tegelijk op het kermisterrein.

De kermisexploitanten hebben jeukende handen en een slinkende spaarpot. “Zo lang thuiszitten zijn wij helemaal niet gewend”, zegt Hans van Tol. “We zijn erg ondernemend en normaal gesproken altijd onderweg. Als je elkaar nu weer treft en je ziet iedereen weer aan het werk, doet dat wel wat met mij.” Ze hopen op drukte de komende dagen, want het kermisseizoen is magertjes.

Bron: 1Limburg Nieuws