Home > Steve Wijler en Gabriela Schloesser uitgeschakeld op WK

Steve Wijler en Gabriela Schloesser uitgeschakeld op WK

sep 25, 2021 | 1Limburg, Sport

Mike Schloesser greep met het mannenteam naast het brons.

De uit Horn afkomstige Wijler was in South Dakota bij het onderdeel recurve tot de vierde ronde doorgedrongen door in de eerste ronde Karl Kivilo uit Estland met 7-1 te verslaan. Daarna won hij van de Belg Jarno Smedt en Mohammed Hakim Achmed Rubel uit Bangladesh. In de vierde ronde was Marcus D’Almeida uit Brazilië met 7-3 de betere schutter.

Gabriela Schloesser uit Nuth hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen. In de tweede ronde trakteerde ze de Japanse Mao Watanabe op een 7-3 nederlaag. Daarna schakelde ze de Duitse Michelle Kroppen met 6-5 uit. In de vierde ronde moest ze het opnemen tegen Alejandra Valencia uit Mexico. Schloesser verloor daarin met 6-0 van haar voormalige landgenote.

Compoundschutter Mike Schloesser, echtgenoot van Gabriela, drong met het mannenteam door tot de halve finale, maar werd daarin uitgeschakeld door Mexico. In de strijd om het brons tegen Oostenrijk moest een shoot off de beslissing brengen en daarin trokken de Nederlanders aan het kortste eind.

Bij de gemengde compoundteams hadden Mike Schloesser en Sanne de Laat in de eerste ronde een bye. In de tweede ronde werd met 157-153 van Oekraïne gewonnen, maar in de kwartfinale werd het Nederlandse tweetal met een klein verschil uitgeschakeld door India: 155-157.

Bij de strijd om het individuele kampioenschap maakt Mike Schloesser nog volop kans op een medaille. Zaterdag is Abhishek Verma uit India de tegenstander van ‘Mr. Perfect’ in de kwartfinale.

Bron: 1Limburg Sportnieuws