Home > Zo creëer je een groene achtertuin

Zo creëer je een groene achtertuin

okt 1, 2021 | Maregio

Een groene achtertuin, wie wil dat nou niet? Tegenwoordig moeten alle tuinen er strak uitzien, met voornamelijk veel tegels en weinig groen. Dit is echter niet goed voor de natuur, mede omdat het regenwater dan nergens naartoe kan. Het is een goed idee om juist wat meer groen in te bouwen in je tuin zodat je niet alleen de natuur een handje helpt, maar ook jezelf! Want zeg nou zelf, een groene tuin is toch veel gezelliger en fijner om tot rust te komen dan een volledig stenen tuin? We geven je graag wat tips hoe je zo snel mogelijk groen in je tuin krijgt.

Een groene grasmat

Een groot stuk groen in je achtertuin kun je het allersnelst realiseren door een lap gras te plaatsen. Je hoeft echt niet over een megastuk grond te bezitten om wat gras te kunnen plaatsen, want je kunt al kiezen voor een paar vierkante meter. Wil je het jezelf wat makkelijker maken? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor kunstgras. Door kunstgazon Maastricht kun je binnen enkele dagen een prachtige, volle en groene grasmat laten leggen en je kunt zelfs kiezen uit verschillende ‘grassoorten’. Zo boots je een echt gazon perfect na.

Start een moestuin

Een groene achtertuin hoeft niet alleen te betekenen dat hij qua kleur erg groen is, maar misschien kun je er ook over na denken om iets meer zelfvoorzienend te worden. Je kunt dit gemakkelijk doen door een moestuin in je achtertuin te maken, waardoor je je eigen favoriete groente kunt verbouwen. Natuurlijk heb je hier wat geduld voor nodig, maar als alles eenmaal staat kun je hier echt van genieten. Daarnaast is het verbouwen van je eigen moestuin ook ontzettend goed voor je fysieke en mentale staat.

Een pergola met hang-groen

Heb je nou niet heel veel schaduw in je tuin, dan kun je kiezen voor een houten pergola met hang-groen. Zo kun je bijvoorbeeld een klimplant hier overheen laten groeien, zoals een druif of een jasmijn. Als je ze een klein handje helpt met klimmen, doen ze vervolgens het werk voor je. Op deze manier kun je niet alleen genieten van groen in je tuin, maar ook nog eens van wat extra schaduw als deze lekker vol gegroeid is.