Home > Autohuur Spanje: zo voorkom je problemen met de verzekering

Autohuur Spanje: zo voorkom je problemen met de verzekering

nov 19, 2021 | Limburglokaal

Wanneer je kiest voor autohuur in Spanje, geef je ook een deel van jouw soevereiniteit op. Verhuurbedrijven zijn privé-organisaties die hun eigen regels hebben. De huurovereenkomst die je zal krijgen zal er een zijn die waarschijnlijk in hun voordeel zal zijn. Het is jouw plicht om de overeenkomst zorgvuldig te lezen om er zeker van te zijn dat je de dekking krijgt die je nodig hebt.

Verzekeringseisen in het buitenland

In de meeste landen zijn de verzekeringseisen hetzelfde. Sommige verzekeringseisen zijn veel strikter dan andere. Je kunt niet zomaar een autoverzekering nemen op de luchthaven. Het is sterk aanbevolen dat je een lokale autoverzekering neemt. Sommige landen staan alleen toe dat je een particuliere polis neemt. De overheid heeft ook voorschriften voor het importeren van voertuigen.

Zorg voor duidelijke gegevens

Zorg dat jouw gegevens zo duidelijk mogelijk zijn wanneer je kiest voor een auto huren in Malaga. Dit maakt het voor het verhuurbedrijf gemakkelijker om u de meest gunstige deal te geven. Je kunt het bedrijf ook laten weten dat je jouw eigen verzekering meebrengt voor het geval je een ongeluk krijgt terwijl je de huurauto in het buitenland rijdt. Het is goed om hen dat te laten weten. Op deze manier zullen zij jou niet bestraffen voor het niet hebben van jouw eigen verzekering.

Niet altijd dekking

Je moet weten dat het mogelijk is, dat als je jouw auto in het buitenland huurt, de auto in het buitenland niet gedekt is. Wees je daarvan bewust wanneer je de huurovereenkomst ondertekent. Als je je zorgen maakt, controleer dan of de huurauto gedekt is wanneer je jouw auto bij het autoverhuurbedrijf gaat ophalen. Misschien kun je dit het beste aan het autoverhuurbedrijf of de autoverhuurder vragen voordat je de huurovereenkomst ondertekent.

Ontvangstbewijs

Wanneer je een auto huurt, zorg er dan ook altijd voor dat je een ontvangstbewijs krijgt. Op deze manier zul je in staat zijn om te laten zien dat je gedekt bent, als er een ongeluk gebeurt terwijl je in het buitenland rijdt. Huur nooit een auto zonder dat je een verzekering hebt.

Contact met verhuurbedrijf

Je moet het verhuurbedrijf altijd vragen stellen over de verzekering die wordt aangeboden. Sommige bedrijven zullen de verzekering als onderdeel van de huurkosten opnemen. Maar andere bedrijven bieden je alleen los een verzekering aan. Heb hierover dus goed en grondig contact met het verhuurbedrijf van jouw keus.