Home > Genieten van nieuw interieur in Maastricht

Genieten van nieuw interieur in Maastricht

dec 9, 2021 | Maregio

Woont u sindskort in Maastricht en kent u de stad inmiddels goed genoeg? Er zijn veel bezienswaardigheden en weetjes over de stad. Maar wist u dat u nog meer kan genieten van uw huis in Maastricht door uw interieur aan te passen? In dit artikel een paar weetjes om uw verblijf in Maastricht te verrijken en daarnaast een aantal tips om uw interieur te verbeteren.

Kinderkopjes en oudste brug van Nederland

In Maastricht kunt u niet om de kinderkopjes heen. Zeker niet als u vaak hakken draagt, want u blijft dan makkelijk steken. Maar de kinderkopjes passen goed bij Maastricht. Daarom geeft u daar niet veel om. Overhaasten doen we niet in deze stad. Het is volop genieten in de stad waar uitgebreid wordt getafeld en wordt gewandeld langs de vele bezienswaardigheden. Bijvoorbeeld de Sint Servaatsbrug. Deze brug staat in Maastricht ook wel bekend als de ‘Aw Brögk’ (oude brug). Niet voor niets, want het is de oudste (1289), nog bestaande brug in Nederland. Het is de middelste brug dat de stad verbindt met het stadsdeel Wyck, waar u ook het station van Maastricht vindt. Daarnaast kunt u een kijkje nemen in de kelder van het vijfsterren Derlon Hotel. Dit is een museumkelder waar een Romeins Badhuis is gevestigd. Een must see voor u als inwoner van Maastricht.

Interieur verbeteren in uw huis in Maastricht

Wanneer u door de stad loopt ziet u veel interieuren. Wellicht wilt u na het zien van de verscheidenheid aan meubels uw eigen woning aanpassen. Dat kan! Kies bijvoorbeeld voor een industrieel interieur. Het geheel ziet er dan vaak rauw uit, mede dankzij de onafgewerkte elementen. Je ziet namelijk vaak waterleidingen en buizen die niet weggewerkt zijn. Ook bijvoorbeeld een bakstenen muur komt vaak terug in woningen met een industriële interieurstijl. Qua kleur wordt er vooral gebruik gemaakt van bruin, wit, zwart en grijs. Dit interieur past ook zeker bij de warme stad die Maastricht is. U kunt er vele kanten mee op. Kies bijvoorbeeld voor een salontafel industrieel. Het staat mooi bij een lichte en donkere kleur aan de muur. Leg er een bijpassend kleed onder en uw woning heeft een nieuwe uitstraling. U kunt ook voor afwisseling gaan met een bijzettafel industrieel. U kunt er meerdere aanschaffen en die dienen dan als salontafel. Het maakt de woonkamer dynamischer en uniek. Kies in uw woonkamer voor een mooie lamp. Een vloerlamp of hanglamp is zeer geschikt. Maar op uw nieuwe salontafel of bijzettafel is een tafellamp industrieel meer geschikt. Het neemt niet veel ruimte in en geeft veel licht. Wat wilt u nog meer?

Op deze manier kunt u thuis ook lekker tafelen. Bijvoorbeeld na een wandeling in de vele parken in Maastricht. Of na het shoppen in de binnenstad. U komt thuis heerlijk tot rust in een vernieuwd interieur en ook uw bezoek gaat zich verbazen. Er zijn vele keuzes, maar met een industrieel interieur kunt u veel kanten op en zijn de keuzes daarom makkelijker te maken.