Home > Corona-uitbraak bezorgt BAL reglementaire nederlaag

Corona-uitbraak bezorgt BAL reglementaire nederlaag

jan 19, 2022 | 1Limburg, Sport

Doordat BAL de wedstrijd niet kan spelen, krijgt het een reglementaire 20-0 nederlaag aan de broek.

BAL heeft last van coronabesmettingen die zijn ontstaan door de omikronvariant van het coronavirus. Na de wedstrijden tegen Apollo Amsterdam en Heroes Den Bosch werden meerdere spelers positief getest, zegt de club. Daardoor is de selectie dusdanig uitgedund dat er geen fatsoenlijk team kan beginnen aan het duel tegen Donar, dat donderdagavond op het programma staat. In de BNXT League, de competitie met Nederlandse en Belgische ploegen, mogen wedstrijden niet worden verplaatst vanwege het gebrek aan speeldagen. Daardoor verliest BAL nu op reglementaire wijze.

De coach van BAL, Radenko Varagic, zegt dat het eenvoudige keuze was om niet te spelen. “Het is zuur om op deze manier te verliezen, maar als je slechts de beschikking hebt over 4 fitte spelers, dan is de keuze ook weer heel makkelijk.”

Op 30 januari staat de volgende wedstrijd op het programma voor BAL, dat nog strijd om een plekje bij de vijf beste ploegen van Nederland. Dan treffen de Weerter basketballers Yoast United als tegenstander in Bemmel.

Bron: 1Limburg Sportnieuws