Home > Sjtasiefestasie zet in op alternatief: ‘Nog veel onzeker’

Sjtasiefestasie zet in op alternatief: ‘Nog veel onzeker’

jan 19, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Dat zegt Jules Geraedts, voorzitter van Stichting Sjtasiefestasie Remunj. “We wachten de volgende persconferentie af. Er ligt op dit moment een alternatief bij de gemeente.”

“Een grote Sjtasiefestasie met 25.000 mensen is vrij onwaarschijnlijk”, zegt Geraedts. De organisatie zet daarom in op een alternatief. “Als er bepaalde versoepelingen komen, dan zou er buiten voor 1250 man wel iets kunnen.” De organisatie heeft dinsdag overleg gehad met de gemeente Roermond.

Het alternatieve evenement is volledig afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen. De Sjtasiefestasie staat gepland op 26 februari. “Het alternatieve plan wat er nu ligt, is onder de huidige maatregelen. Als er dus versoepelingen komen is er iets meer mogelijk”, vertelt voorzitter Geraedts. Hoe het evenement er precies uitgaat zien is onduidelijk, het wordt volgens Geraedts in ieder geval een ander evenement dan een normale editie van de Sjtasiefestasie.

Het Roermondse carnavalsevenement is een van de weinige grote vastelaovesevenementen dat nog niet is afgeblazen. Vorige week werd de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo vanwege de coronapandemie afgelast. Ook in andere steden zijn de activiteiten geschrapt.

Bron: 1Limburg Nieuws