Home > Vader van onderkoeld ‘keldermeisje’ blijft vastzitten

Vader van onderkoeld ‘keldermeisje’ blijft vastzitten

jan 19, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

De Duitse verdachte Heiko wordt er ook van verdacht zijn dochtertje tussen 2018 en 2020 te hebben geschopt en geslagen. Hij zou ook haar armen op haar rug hebben gebonden.

De mishandelingen zouden zijn begonnen toen het meisje zeven jaar oud was. Heiko en zijn dochter verbleven vaak bij zijn toenmalige vriendin in Venlo. Justitie stelt dat het meisje daar vaak als straf zonder matras in een koude kelder moest slapen. In de buurt stond het meisje bekend als ‘Assepoester’, omdat ze altijd de boodschappen moest dragen en er onverzorgd uitzag.

Eind 2020 raakte het meisje onderkoeld, waardoor ze in het ziekenhuis belandde. Omdat haar lichaamstemperatuur tot onder de 31 graden was gezakt, denkt justitie zelfs dat het kind in een vriezer is gestopt. De vader is poging tot doodslag en mishandeling ten laste gelegd en zit al ruim een jaar in voorarrest. Zijn toenmalige vriendin Priscilla is ook verdachte, maar zit niet in voorarrest.

Volgens advocaat Phil Boonen, die de belangen behartigt van het slachtoffer, gaat het naar omstandigheden goed met het meisje. Ze is, nadat ze was opgeknapt, in een Duits pleeggezin opgenomen. Ruim een jaar geleden verkeerde ze nog in levensgevaar. “Haar temperatuur was echt gevaarlijk laag en ze had ook nog andere verwondingen”, vertelt Boonen.

Alle partijen wachten al lange tijd op een rapport van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daaruit moet blijken hoe het meisje onderkoeld raakte. Het proces tegen Heiko en zijn ex-vriendin kan pas beginnen zodra dat rapport klaar is. Naar verwachting presenteert het NFI binnen enkele weken zijn bevindingen.

Vader Heiko ontkent de mishandelingen en zegt dat de onderkoelingsverschijnselen van zijn dochter een andere oorzaak hebben. Hij heeft in een eerder stadium wel toegegeven dat hij het meisje in de kelder heeft laten slapen.

Bron: 1Limburg Nieuws