Home > MVV demonstreert tijdens derby: ‘Gooien stadionpoorten open’

MVV demonstreert tijdens derby: ‘Gooien stadionpoorten open’

jan 19, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

“Niet om recalcitrant te zijn maar het is bittere noodzaak. Niet alleen uit sportief oogpunt, maar de spaarpotjes bij de voetbalclubs raken langzaam maar zeker leeg. Ook bij MVV”, schrijft de club op haar .

MVV geeft daarbij aan dat de lege tribunes ook invloed hebben op de wedstrijden: “Betaald voetbal is niet gemaakt om voor lege tribunes te spelen.” De Maastrichtse club zegt ook dat ze de loyale sponsors en en supporters tegemoet willen komen. “Dat mag beloond en gewaardeerd worden. Daarom laten we alle MVV-supporters die een kaartje voor de derby MVV-Roda JC hadden, gratis toe tot de derby MVV-VVV Venlo.”

De wedstrijd staat gepland op 4 februari om 20:00 uur.

“Vergeet niet dat in deze huidige lockdown de voetbalclubs de eerste getroffenen waren. Daar waar horeca en winkels 19 december op slot gingen, zijn de poorten voor onze supporters en sponsoren als sinds half november gedwongen op slot. Het kabinet besloot namelijk in november al dat publiek drie weken lang niet welkom zou zijn bij alle sportwedstrijden”, zo de club.

De club beroept zich met de actie op de Fieldlab-experimenten: “Daaruit blijkt dat er tijdens voetbalwedstrijden de besmettingen nihil en dus verwaarloosbaar zijn. We zullen natuurlijk – zoals we in het verleden ook al naar ieders tevredenheid gedaan hebben – de veiligheid van iedereen in de gaten houden en de RIVM-maatregelen toepassen.”

Het verzoek van MVV zal vrijdag behandeld en besproken worden in een overleg met burgemeesters van Betaalde Voetbal Organisaties-gemeenten.

Een woordvoerder van de gemeente Maastricht laat desgevraagd weten eerst het overleg te willen afwachten voordat ze een reactie geven.

Hoewel bij alle sportwedstrijden al sinds november geen publiek is toegestaan vanwege de coronamaatregelen, wil ook VVV-Venlo zo snel mogelijk stadion De Koel openstellen voor supporters. Het lijkt geen loos dreigement, want de club uit de Keuken Kampioen Divisie praat daar deze week over met burgemeester Antoin Scholten. “Wat daar uit gaat komen, zal nog moeten blijken”, zei een woordvoerder van VVV-Venlo.

Bron: 1Limburg Nieuws