Home > Honderden mensen op de been bij verschillende protesten

Honderden mensen op de been bij verschillende protesten

jan 19, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Onder meer in Maastricht, Sittard en Weert vonden vanaf 19:00 uur lichtstoeten plaats. De mensen protesteerden daar met behulp van een lampion, lampje of andere lichtbron.

Een correspondent schat dat er in Sittard zo’n duizend mensen op vreedzame manier meeliepen met de stoet. Tijdens een eerder overleg met de burgemeester liep de organisatie van de demonstratie weg. De burgemeester verleende daarom geen toestemming voor de demonstratie. Reden daarvoor was dat er geen overeenstemming bereikt kon worden over hoe er gedemonstreerd zou worden. Een woordvoerder laat nu weten dat de gemeente de demonstratie gedoogd.

Een week eerder eindigde eenzelfde lichtstoet in een dansende massa op de Markt in Sittard. Burgemeester Verheijen noemde dat toen onverantwoord.

Volgens een correspondent waren er in Maastricht ongeveer 150 tot 200 mensen op de been. Uitgedost met paraplu’s, lampenkettingen en andere verlichting trokken zij door het centrum. Voor zover bekend verliep ook daar het protest vreedzaam.

Ook in Venlo trokken mensen de straten op om hun onvrede over de coronamaatregelen te uiten. Een stoet van ongeveer 150 mensen liep vanaf de Nedinscotoren een ronde door de binnenstad van Venlo.

Zo’n 220 mensen gingen de straat op in Panningen. De tocht met fakkels en andere lichten door het centrum verliep vreedzaam.

In Weert trokken naar verluidt zo’n honderd mensen de straat op. De stoet vertrok daar vanuit de Coenraad Abelsstraat. De precieze route is niet bekend. De politie hield vanaf de zijlijn toezicht bij het protest.

Bron: 1Limburg Nieuws