Home > Venlonaar Dogan Corneille droomt van stunt in KNVB Beker

Venlonaar Dogan Corneille droomt van stunt in KNVB Beker

jan 20, 2022 | 1Limburg, Sport

Corneille speelde in de jaren negentig 155 wedstrijden voor VVV.

In het bekertoernooi zorgde Corneille met zijn ploeg al eerder voor een stunt door de profs van FC Emmen uit te schakelen. Nu wacht de regerend bekerwinnaar Ajax.

Als Venlonaar heeft Corneille wel even teruggedacht aan de 0-13 overwinning van Ajax bij VVV in 2020. “Dat is een schrikbeeld. En je weet dat als Ajax op gang komt die mogelijkheid er is”, geeft hij aan.

De trainer hoopt dat zijn spelers geloven in het mogelijke. “Sommige jongens spelen tegen hun idool. Zelf vind ik dat minder bijzonder. Ze moeten geen ontzag tonen. Weet je wat leuk is? Winnen in de Johan Cruijff Arena. Daar gaat het om en daar moet je in geloven. Al is er maar één procent kans.”

Ondanks het feit dat hij al ruim twintig jaar weg is uit Venlo komt Corneille er nog regelmatig. “Venlo is echt mijn stad. Met vastelaovend kom ik, VVV en Venlosche Boys zijn mijn clubs. Mijn ouders en zoon wonen er nog. Ik hou van de stad, veur altiéd eine Venlonaer hè”, geeft Corneille toe.

Voor hij in 2018 aan de slag ging bij de ploeg uit de Tweede Divisie was hij assistent-trainer bij Willem II. Corneille heeft dus de nodige ervaring in het betaald voetbal. Een rol in de technische staf bij VVV had hij nog niet, al staat hij daar wel voor open. “Ik heb al eens geflirt met VVV dus ik sluit dat niet uit. Je moet nooit nooit zeggen. Als die vraag er komt, zou ik dat een hele eer vinden.”

Corneille treft in Amsterdam mogelijk een provinciegenoot tegenover zich. Perr Schuurs uit Nieuwstadt stond in de vorige ronde bekerwedstrijd, tegen amateurclub Barendrecht, in de basis.

De wedstrijd tussen Ajax en Excelsior Maassluis begint donderdag om 21:00 uur.

Bron: 1Limburg Sportnieuws