Home > MVV tegen Volendam met geïmproviseerde defensie én Kastrati

MVV tegen Volendam met geïmproviseerde defensie én Kastrati

jan 20, 2022 | 1Limburg, Sport

Alsof die klus voor coach Klaas Wels en zijn troepen nog niet zwaar genoeg was, moet MVV dat zonder twee vaste basisspelers gaan bewerkstelligen: rechtsback Rico Zeegers en centrale verdediger Clint Essers zijn vanwege hun vijfde gele kaart van het seizoen geschorst.

Wels heeft in de defensie weinig alternatieven voorhanden en kiest ervoor om middenvelder Orhan Dzepar centraal in de verdediging te posteren. Dzepar speelde daar ook al in december in de wedstrijd tegen Emmen (0-1 verlies). De rechtsbackpositie zal tegen Volendam ingevuld worden door Allan Delferriere.

De Standard-huurling is bij MVV normaliter bankzitter en in de wedstrijden die hij wel speelde, stond hij vooral centraal in de verdediging. “Bij Standard heeft hij wel veel als rechtsback gespeeld”, licht Wels toe. De coach heeft ondanks de aanpassingen vertrouwen in een goede prestatie. “De jongens werken ontzettend hard, ik geniet van hun arbeid en enthousiasme. Deze groep verdient eens een positieve uitslag, maar zal dat wel zelf moeten afdwingen.”

En het is alweer even geleden dat MVV met een overwinning van het veld stapte: de Sterrendragers wonnen op 19 november voor het laatst, uit bij Almere City (0-2). Sindsdien volgde een serie van zeven competitieduels zonder zege. Vijf van die zeven wedstrijden gingen zelfs verloren.

Wels vindt het belangrijk dat zijn ploeg in een ‘goede, compacte organisatie’ speelt tegen de Volendammers. “We zullen met weinig ruimte tussen onze linies moeten spelen, want Volendam weet wel raad met die ruimte”, zegt de coach over zijn defensief plan. In aanvallend opzicht brengt Wels ook een troef in: nieuweling Arian Kastrati, die gehuurd wordt van Fortuna, begint voor het eerst in de basis. Hij moet als kapstok voor de andere aanvallers gaan fungeren.

“Arian is groot en sterk, en goed met zijn rug naar de goal. Het is een type dat we nog niet hadden”, aldus Wels. Naast Kastrati stelt de trainer ook Sven Blummel, Mart Remans én Mitchy Ntelo op.

Eerder dit seizoen werd MVV in Volendam met 5-0 afgeschminkt. De formatie van Wim Jonk is bovendien de trotste koploper, heeft sinds 13 augustus niet meer verloren in de competitie en lijkt op weg naar promotie naar de Eredivisie. “Het is zonder twijfel één van de beste ploegen van de competitie”, vindt Wels. “Maar we hebben een plan gemaakt en ik heb vertrouwen in een goede afloop.”

Vrijdag wordt er om 20:00 uur afgetrapt in Stadion De Geusselt. De wedstrijd MVV Maastricht – FC Volendam is live te volgen via L1 Radio.

Bron: 1Limburg Sportnieuws