Home > Handballers op EK kansloos tegen Franse selectie

Handballers op EK kansloos tegen Franse selectie

jan 20, 2022 | 1Limburg, Sport

Olympisch kampioen Frankrijk was in Boedapest duidelijk te sterk voor de sterk Limburgs gekleurde ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson: 34-24.

De Fransen kenden twee goede periodes. Meteen na het begin liep de ploeg van bondscoach Goullaume Gille uit naar 5-0, maar Nederland slaagde er in bij 12-12 weer op gelijke hoogte te komen. Kort na rust ging het ook hard: van 15-12 naar 19-12. Die marge bleek niet meer te overbruggen en werd alleen maar groter in de slotfase.

Nederland kwalificeerde zich in de voorronde dankzij overwinningen op gastland Hongarije en Portugal voor het eerst voor het hoofdtoernooi. De nederlaag in de poule tegen IJsland wordt meegenomen naar de hoofdronde waardoor Nederland na twee wedstrijden nu op nul punten staat.

Er volgen nog duels met Montenegro, wereldkampioen Denemarken en Kroatië. De beste twee landen in deze groep plaatsen zich voor de halve finales. In de selectie zitten de Limburgers Luc en Ivo Steins, Kay Smits, Jasper Adams, Ivar Stavast en Alec Smit.

Bron: 1Limburg Sportnieuws