Home > Kelly de Vries: ‘Valse hoop Tanja Groen was onnodig’

Kelly de Vries: ‘Valse hoop Tanja Groen was onnodig’

jan 20, 2022 | 1Limburg, Dagbladen en Omroepen

Ze refereert aan een onderzoek op de Strabrechtse Heide in Brabant waar het lichaam van Tanja Groen mogelijk zou kunnen liggen.

Wetenschappers van de Vrije Universiteit onder leiding van rechtspsycholoog Peter van Koppen wezen drie plekken aan waar mogelijk stoffelijke resten zouden liggen. Grondradarbeelden en bodemonderzoek had dat volgens hen aangetoond. Ze stuurden hun bevindingen naar justitie in Maastricht. Die kwam donderdag tot de conclusie dat het om konijnenburchten ging. Het opnieuw gaan graven zou daarom zinloos zijn.

Kelly de Vries, van de Gouden Tip, vindt het jammer dat er in zo een vroeg stadium de media is opgezocht. Volgens haar wordt hier ‘valse hoop’ mee gecreëerd. “Elke keer als zoiets wordt gezegd, is er weer een sprankje hoop bij de familie van Tanja en dan is het spijtig dat die hoop vlak daarna weer vervliegt”, zegt ze tegen L1.

De Vries heeft er geen probleem mee dat wetenschappers en studenten eigen onderzoek doen naar Tanja, maar hoopt wel dat niet alles in de media wordt gecommuniceerd. “Als stichting werken wij nauw samen met het cold caseteam in Limburg en daar gaan ook alle tips die bij ons terechtkomen naartoe. Ze doen gedegen onderzoek en laten we hopen dat dat dit jaar leidt naar Tanja”, aldus de Vries.

Vorig jaar juni presenteerde wijlen Peter R. de Vries de stichting de Gouden Tip. Via crowdfunding werd 1,4 miljoen euro binnengehaald. Voor de gouden tip in de zaak Tanja Groen is 1 miljoen euro beschikbaar. De stichting kreeg ook honderden tips, die op dit moment nog altijd door justitie worden uitgezocht.

De deadline voor de gouden tip over de vindplaats van de studente verloopt op 23 juni. Als de gouden tip dan niet binnen is, gaat het geld naar andere onopgeloste zaken. “We zijn nog altijd hoopvol dat 2022 het jaar van Tanja wordt”, aldus Kelly de Vries.

Tanja Groen verdween in de nacht van 31 augustus 1993. Ze fietste naar huis, nadat ze een feestje had gehad van haar Maastrichtse studentenvereniging Circumflex, maar ze haalde haar studentenkamer in Gronsveld niet. Ook de fiets waarop ze zich verplaatste, is nooit gevonden. Verschillende zoekacties leidden vooralsnog tot niets.

Bron: 1Limburg Nieuws